top of page

181: Vili Matula, Možemo! + Onomatobleja 149

181. izdanje programa Drugo ime za slobodu donosi:


▶ Prije nekog vremena razgovarali smo s Vilijem Matulom iz političke platforme Možemo! u jeku kampanje za izbore za sastav sabora Republike Hrvatske. Vili Matula, jedan od najcjenjenijih glumaca i umjetnika regije, postao je saborski zastupnik. Sada razgovaramo nakon prvog kruga lokalnih izbora, na kojima je politička platforma Možemo! ostvarila odlične rezultate. Posebno je pozitivno iznenađenje dominacija Možemo! u Zagrebu u kojem je zajedno sa njenim kandidatom za gradonačelnika Tomislavom Tomaševićem ostvarila odličan uspjeh i na pragu su pobjede u narednom drugom krugu.


Vili Matula nam je govorio o svom iskustvu saborskog zastupnika, objasnio je etape razvoja građanskog aktivizma u Zagrebu, te zašto ovakvi rezultati zeleno – lijeve koalicije na izborima i nisu toliko iznenađenje.


▶ U 149. izdanju Onomatobleje je uvodničar Omer Hodžić koji će blejati sa Zdenom i Ivorom Terencem o vojnim vježbama, Eurosongu i novinarstvu. Razgovarat će sa Zdenom o njegovom DJ-ingu i muzičkim preferencama gdje će nam pustiti Šarenu pojavu i pjesmu Mrtvi Sisak. / Onomatobleja


Poslušaj:



bottom of page