top of page

194: Ivana Miljković, KoiKoi (Bg) + Tihana Pupovac, Kooperativa (Zg) + Onomatobleja 162

194. izdanje programa Drugo ime za slobodu donosi:

▶ Ovog ljeta imali smo priliku poslušati izvrstan nastup odlične beogradske grupe KoiKoi u otvorenom prostoru MC Pavarotti u organizaciji mostarske rock škole. Ovaj mladi, ali već dovoljno uigran band, kojeg ravnopravno nose dvije žene i dva muškarca, promovirao je svoj album prvijenac Pozivi u stranu. Multiinstrumentalistički spretni, uvjerljivo naslušani modernim post-punk, psihodeličnim ili shoegaze utjecajima, prozujali su kroz toplu mostarsku noć prizivajući neko bolje doba za koncerte u Mostaru na kojima će mlada publika moći dobiti puno više zvuka svog vremena. Nakon koncerta razgovarali smo sa Ivanom Miljković.


▶ OKC Abrašević je sastavni dio projekta Kreativne Europe Regional Lab koji je započeo prije izvjesnog vremna, ali partneri su se po prvi put susreli uživo prošlog vikenda od 9-12. 9. u Beogradu. Pandemijska situacija nije dozvoljavala ranije živo susretanje, ali na sreću brojni radni paketi odavno su u punom radnom pogonu. Sastanak se održao u prostoru legendarnog Magacina u domaćinstvu ljudi koji su članovi NKSS Srbije. Reglab projekt će ovih dana dobiti i svoju posebnu emisiju na AbrašRadiju, a do tada poslušajte intervju sa Tihanom Pupovac, koordinatoricom projekta iz zagrebačke Kooperative koja je ujedno i nositeljica projekta.


▶ 162. Onomatobleja donosi razgovor sa budućim sociologom Dujom o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, DJ Zdena pušta prigodnu muziku, Omer Hodžić se pojavljuje sa svojom rubrikom, a Ivor Terenac analizira jedan horoskopski znak


Slušamo:

RP Boo - All Over

Tarjei Nygård – Drive

Injury Reserve – Ground Zero

KoiKoi – Hrast

Jana Rush - Painful Enlightenment

DJ Manny - Club GT


Poslušaj:


bottom of page