top of page

198: IKUD - Izložba mladih likovnjaka u Abraševiću + Onomatobleja 166

🎙 U 198. izdanju programa Drugo ime za slobodu donosimo:


Inicijativa za kulturno-umjetničke događaje IKUD krug je mladih ljudi kojima je cilj oživjeti kulturno-umjetničku scenu grada Mostara, pružiti priliku mladim, kako afirmisanim, tako i neafirmisanim umjetnicima, muzičarima, piscima, kao i svim kulturno orijentisanim licima da dođu do izražaja i prezentuju predmete svoga nadahnuća, šaljući jasne poruke o svakodnevnom životu. U subotu, 16. 10. u organizaciji IKUD.a desio se prvi izložbeni događaj mladih neafirmisanih umjetnika Romane Pinjuh, Gabrijele Bogut, Ivone Perić, Ive Galić i Sandra Jovanovića. Izlagali su svoje radove u sali OKC Abrašević uz potporu i u saradnji s projektom Mostovi Hercegovine 2.0.

Izložba je bila interaktivnog karaktera te su svi posjetioci imali priliku i sami se likovno izraziti. Nakon izložbe muziku je puštala talentirana Lubna Ćurić.


Ovim povodom razgovarali smo s jednom od organizatorica Zoe Maslo, te s umjetnicima Sandrom Jovanovićem i Romanom Pinjuh.


▶ U 166. Onomatobleji uvodničar Nikola R. i Ivor Terenac raspravljaju o izvanzemaljcima i mljevenicima, Zdena Pičeta je DJ, a Omer Hodžić je prisutan sa svojom standardnom rubrikom.


🎧Muzika:

🎹 Vitalic - Rave Against the System

🎹 Trentemoller - In The Gloaming

🎹 Anz - Inna Circle

🎹 Coldplay – Higher Power

🎹 Xenia Rubinos - Sacude


Poslušaj:


bottom of page