top of page

Radio laboratorija #01: Tihana Pupovac (Kooperativa) / Jasmina Bilalovik i Gorgi Pulevski (Јадро)

Radio laboratorija je nova emisija Abrašradija koja je posvećena projektu Regional Lab: New Culture Spaces and Networks as drivers of an Innovative and Sustainable Bottom-up Development of Regional Collaboration – skraćeno: REG.lab



Projekt okuplja mreže i kulturne centre iz šest zemalja regije: Anibar (Kosovo), Društvo Asociacija (Slovenija), Jadro Asocijacija (Sjeverna Makedonija), Operacija grad (Hrvatska), Asocijacija NKSS (Srbija) i OKC Abrašević (BiH).


Nadovezujući se na inovativne prakse koje se razvijaju na pojedinim nezavisnim scenama, cilj mu je ponuditi okvir i infrastrukturu za razmjenu, osnaživanje i zagovaranje novih, demokratičnih i participativnih modela upravljanja, kao i za regionalno povezivanje i djelovanje nezavisnokulturnih aktera.


Tijekom trogodišnjeg perioda provodit ćemo niz raznovrsnih aktivnosti, uključujući diskurzivne, edukacijske, zagovaračke i izdavačke. Takvom intenzivnom suradnjom nastojat ćemo dati regionalni, solidaran odgovor na krizu ne samo kulturnih sektora na ovim prostorima, nego i širih demokratskih procesa u našim društvima.


Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije, u sklopu natječaja namijenjenog jačanju kulturne suradnje i konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija na zapadnom Balkanu, raspisanog u okviru programa Kreativna Europa.


Ciklus emisija započinjemo sažetkom prošlogodišnjih zbivanja u okviru projekta – njegovim produženim početkom, brojnim razgovorima i dogovorima na zoomu kao i prvim živim sastankom koji se dogodio na početku jeseni u Beogradu. U uvodu najprije razgovaramo sa koordinatoricom projeta Tihanom Pupovac iz Kooperative a zatim predstavljamo Јадро centar kroz razgovor sa Jasminom Bilalovik i Gorgijem Pulevskim.


Poslušaj:


Related Posts

See All
bottom of page