top of page

Život u vrijeme zaraze: Održavaj fizičku aktivnost uz pomoć aplikacije Rolla!

Tokom proljeća ove godine, na počecima pandemije COVID-19, karantina je onemogućavala normalnu fizičku aktivnosti, kako mladih, tako i starijih osoba. Preporuka stručnjaka je bila kretanje, aktivnost u zatvorenim prostorima, gimnasticiranje, ples... Tjelesna aktivnost poboljšava naš imunološki sistem, a time i adekvatniju odbranu od bolesti COVID-19.


Prateći trenutnu epidemiološku situaciju i preporučene epidemiološke mjere za suzbijanje širenja virusa, a želeći doprinijeti organizaciji nastave tjelesnog i generalno fizičke aktivnosti učenika, ali i šireg građanstva, firma NSoft je uz svesrdnu podršku Sportskog saveza Grada Mostara, osmislia modernu aplikaciju pod nazivom Rolla.


U obavijesti SSGM-a stoji: “Osnovni cilj aplikacije je potaknuti učenike na fizičku aktivnost koristeći online aplikacije, a gdje će nastavnik imati uvid u fizičku aktivnost svakog od učenika. Nakon što aplikacija „zaživi“ na nivou škola organizirat ćemo i takmičenje na nivou našeg grada, ali i regije.”


Korištenje aplikacije je besplatno, a NSoft i Savez će se potruditi da u slučaju potrebe za kupovinom određenih rekvizita iste i obezbjedi, te nagradi najaktivnije korisnike.


Više o aplikaciji je moguće vidjeti na web stranici https://www.rolla.app, gdje je i moguće pronaći linkove za download svih aplikacija https://www.rolla.app/downloads


Život u vrijeme zaraze donosi vam razgovor sa uposlenikom SSGM, Dženanom Šutom, koji je za Abrašradio predstavio App Rolla.


Poslušaj:



bottom of page